Opleiding en onderwijs

Onderwijs en opleiding zijn een belangrijk deel van het ErasMS. Zowel in de dagelijkse werkzaamheden, als voor studenten, co-assistenten en AIOS die specifiek meer willen leren over neuro-inflammatoire aandoeningen

Informatie voor patiënten

Een belangrijke taak van de afdeling neurologie van het Erasmus MC, en daarbinnen van het ErasMS, is opleiding en onderwijs. Zowel op de polikliniek als kliniek zijn er dokters in verschillende stadia van de medische opleiding werkzaam. Bij uw polikliniek bezoek kan het zijn dat wordt gezien door een co-assistent en/of arts-assistent in opleiding tot specialist (AIOS). Dit zal echter altijd onder supervisie van een neuroloog gebeuren.

Informatie voor studenten

Als student is het mogelijk een wetenschappelijke stage binnen de MS/demyeliniserende aandoeningen of neuro-inflammatoire aandoeningen te doen. Zowel binnen het klinisch onderzoek als immunologische laboratorium zijn er mogelijkheden voor korte of langere stages.

Voor meer informatie graag contact opnemen via het secretariaat neurologie:
j.habermehl@erasmusmc.nl

Informatie voor artsen in opleiding

Informatie voor artsen in opleiding tot neuroloog

Als AIOS neurologie is het mogelijk om een etalage stage neuro-inflammatoire aandoeningen te doen in het Erasmus MC. Deze stage kan worden ingevuld binnen het ErasMS eventueel gezamenlijk met de (auto-immuun) encefalitis groep van de neurologie van het Erasmus MC (dr. M.T. Titulaer en dr. J.M. de Vries). De inhoud van de stage kan worden afgestemd afhankelijk van het stadium van de opleiding en specifieke wensen.

Voor meer informatie graag contact opnemen via het secretariaat neurologie:
j.habermehl@erasmusmc.nl